GAS

In verband met het gebruik van gasflessen (propaan), dient het gasverbruik zoveel mogelijk te worden beperkt.
Indien de gasfles leeg is, kan deze worden verwisseld door de drukregelaar op een volle fles aan te sluiten; er ligt hiervoor een steeksleutel in de gaskist. Deze drukregelaar heeft linkse draad, dus de moer losdraaien met de klok mee en vast draaien tegen de klok in. Controleer bij verwisseling altijd ook even of het ringetje nog intact is; nieuwe ringetjes zitten aan de steeksleutel in de gaskist. De moer niet te hard aandraaien, vast is vast anders draai je de ring kapot.

ELEKTRISCH

Het opgenomen elektriciteitsvermogen is beperkt tot max. 3680 Watt (230 V x 16 ampere). Houd hier rekening mee bij het gelijktijdig gebruik van elektrische apparaten. Zo kunnen bijvoorbeeld de magnetron, oventje, koffie apparaat en/of waterkoker niet gelijktijdig gebruikt worden.

TOILET

Het toilet wordt handmatig doorgespoeld met een beetje water en komt terecht in een opvangton onder het huisje. Deze ton heeft een beperkte capaciteit, dus wees enigszins zuinig met het spoelwater anders is deze zo vol. Voor de kleine boodschap is een klein scheutje water al voldoende.
Gebruik niet overmatig veel toiletpapier omdat dit anders verstopping zou kunnen veroorzaken door de geringe hoeveelheid spoelwater.
Geen luiers, maandverband, tampons, vochtig wc papier en schoonmaakdoekjes door het toilet spoelen!

AFVALWATER en SCHOONMAAK

Alle afvalwater komt terecht in het zand en wordt door sommigen ten onrechte als vervuiling gezien. De natuur doet namelijk haar werk, en door de bacteriële werking vinden wij een half jaar later bijvoorbeeld helemaal niets meer terug van de toiletrestanten van het vorige seizoen. Gebruik echter geen chemische schoonmaakartikelen als bleekmiddel, chloor en wc-eend, want dat is funest voor deze bacteriële werking.
(Beter is het om af en toe eens een rotte vis door te spoelen om deze werking op gang te houden ...)
Om zo milieuvriendelijk mogelijk te werken, worden op strand zoveel mogelijk de ecologische schoonmaakprodukten van Ecover gebruikt. In ons huisje vindt u daarom Ecover afwasmiddel, allesreiniger en WC-reiniger voor uw gebruik. Te verkrijgen bij de Spar in het Vebenabos en bij de Emté supermarkt in Paauwenburg.

VUILNIS

Vuilnis wordt een paar keer per week 's morgens opgehaald; de frequentie is afhankelijke van het tijdstip in het seizoen. Doe volle zakken niet in de prullenbakken op het strand, want deze zijn bestemd voor het afval van de dagjesmensen en zouden anders zo vol zitten.
Zet volle zakken ook niet de avond van tevoren bij de prullenbakken, want dan wordt de inhoud de volgende ochtend verspreid over het hele strand teruggevonden (door de meeuwen)

OVERIGE WENKEN EN TIPS

- op ca. 10 minuten loopafstand is er een SPAR-supermarkt in het Vebenabos. Zij verkopen alle dagelijkse boodschappen en hebben elke ochtend verse broodjes.
- Gelieve niet met natte / vochtige (bad-) kleding op de banken te gaan zitten teneinde versnelde slijtage tegen te gaan.
- U kan / mag niet met de auto op het strand rijden. Transport van bagage kan eventueel verzorgd worden door de Fa. Wielemaker; de huurder dient dit zelf te organiseren. Voor meer informatie zie www.wielemaker.nl of bel hiervoor 06 - 555 444 66
- Doe alsof u thuis bent, maar doe hier niet wat u thuis ook niet doet ...